Potpisan sporazum o učlanjenju Slovenije u OECD

Bez autora
Jun 02 2010

Generalni tajnik Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Angel Gurria i slovenski ministar europskih poslova i razvoja Mitja Gaspari jučer su u Ljubljani potpisali sporazum o učlanjenju Slovenije u OECD. Slovenija će uvažiti tvrdnje i savjete OECD-a za uspješno vođenje države. Sporazum je spreman za ratifikaciju u Državnom zboru, nakon čega će uslijediti i rezolucija OECD-a o učlanjenju. Ne očekuje se dvostruko dno, odnosno ponovna recesija, već slab gospodarski rast u narednih 5-7 godina.

Potpisan sporazum o učlanjenju Slovenije u OECDGeneralni tajnik Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) Angel Gurria i slovenski ministar europskih poslova i razvoja Mitja Gaspari jučer su u Ljubljani potpisali sporazum o učlanjenju Slovenije u OECD.

Premijer Borut Pahor tom je prilikom najavio da će Slovenija uvažiti tvrdnje i savjete OECD-a za uspješno vođenje države.

Sporazum je spreman za ratifikaciju u Državnom zboru, nakon čega će uslijediti i rezolucija OECD-a o učlanjenju.

Gurria je na tiskovnoj konferenciji nakon potpisivanja sporazuma izjavio kako ne očekuje dvostruko dno, odnosno ponovnu recesiju, već slab gospodarski rast u narednih 5-7 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik